Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avlyssnad viskning till alla Människor

”Jag, Jorden, är i oändligheten
Din själva existens´ obestridliga
förutsättning, Människa,
existerande
endast inom Ditt medvetande

Försvinner Du, mänskovarelse, har Du aldrig existerat, ej heller jag, Jorden,
ej Alltet. Aldrig någonsin någonting, icke ens Intet – ty
tystnaden talar inte och mörkret har inget minne.

Kanske sprider ändå en nattviol sin gudomliga doft …
utan att finnas …

Jag är Den Närvarandes utgångspunkt
punkten under Din fot, Människa.
I Din puls slår min … och stjärnhimlens strålande
syntes av beslöjade galaxer
hemliga skuggor
och tidens nu ofrånkomliga

I oss pulserar
vår gemensamma synaps
ur Varats glödande
konklusion
och min puls, Människa
slår i Din
och vår i allas och allas i vår

Ja, den pulsen slår i varje varelse och väsen jag
bär
i varje företeelse
i varje förekomst som
i mej bor som
mej föder som
jag föder som
vi föder som
oss föder av varandra i ett odelbart
tal

Du jag vi
allt i varandra
är det heliga
odelbara Talet
ibland Den Närvarandes otaliga tecken
och Allt står skrivet överallt
i öppna sinnen

med hand så lätt
som tidens flykt
i skrift så skir
som rosens doft ...




Fri vers av S-E Forslin/same
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-25 15:12



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Så är det, vi måste vårda jorden bättre.
2016-03-26

    ej medlem längre
Mycket tänkvärt! Ja moder jord är grunden för vårt liv, vår existens. Utan jorden inget liv. Istället för att vörda och vårda jorden gör vi allt för att förstöra och ödelägga vår jord.
2016-03-25
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same