Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mentala skyddsvästar

Det har blivit på modet att ha på sig skyddskläder,

särskilt gula jackor eller västar,

vare sig man är behörig eller inte.

Jag funderar nu över hur våra inre skýddsvästar ser ut.

I många fall undanflykter, ingrodd vana eller svepskäl.

Här kommer några exempel:

Så här har jag alltid gjort och så här gjorde alltid min mamma, och så här gör vi i partiet, och så här gör vi i Småland.

Kom inte och ge mig råd; jag vet ju allt redan.

"Min mamma sa att jag måste hålla ihop familjen". (Det var därför jag inte kunde skilja mig och att det blev som det blev!)

"Jag använder alltid datorn när jag skriver dikt, för det är så lätt att göra ändringar". (Jag är minsann tekniskt driven) Vilket ju inte stämmer jämfört med att använda sig av en snabbgående gelpenna i handen.

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-27 13:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP