Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
3 dikter i en helhet eller 3 dikter fristående från varandra.


Rusighet, väntan och stillhet

 

Rusig med rosor på kinderna

efter älskogens hetta

springer jag på lätta fötter

över den skimrande grönskan

för att svalka mig

i den porlande bäcken 

 

---

 

Du ligger kvar

väntar på

att jag ska återvända

med droppar av guld

från kärleksfulla ögon

som smeker dig 

 

---

 

Jag stillar mitt blod

i det kalla vattnet

och sköljer min kropp

full med  din kärlek

sen sätter jag mig på en sten

och låter håret torka i vinden

 

 

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-31 15:43



Bookmark and Share


  Henning Hson
Vackert och fint!
2016-03-31

  Valter Örn VIP
En fin liten kontemplativ och naturlyrisk dikt.
2016-03-31

  Evelyn Falk Möller VIP
För mig blir den en hel liten ljuvlig berättelse om livsglädje och livslust. Jag tar den till mitt hjärta och sparar den där i rummet där bara magi finns....
2016-03-31

  kardman
Underbar och öppen kärleksdikt.
2016-03-31

  M M Mannheim VIP
Vilken vacker poesi om älskog som renar kropp och själ.
2016-03-31
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP