Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snart


Urskog troll-
gömmor i gröndunkelskymmel

Solblommor fladdrar

blixtrande reflexer
strör solstänk
på barr och nylöv

vindkåre flämtar
i sövande solsång
somnar i gläntans varma
famn

vitsippan sträcker mot solen
sin oskuld

yrvaken humla brummar
bland sälgens nyfödda solar
dricker därur vårens första frukost
till allt ivrigare omgivnings yrsel

ormbunk och björklöv
musöronsmå
sträcker sin grönstänkta skirhet ut
som flimrande syner
av spirande sommar som nymornad leende
famnar otåligt
liv

med barfotaljus




Fri vers av S-E Forslin/same
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-01 13:35



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
bara så fint..
2016-04-02

    ej medlem längre
Vårmorgonsmagi i nyvaken natur...
2016-04-01
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same