Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotnot: "den evige roddaren" är Charon (Karon) i grekiskromersk mytologi som förde de döda över dödsfloden till dödsriket. Man förväntades ge ett mynt för överfarten, varför ett sådant bifogades i graven.


Vad väger mörkret...


Vad väger mörkret
där bakom rutan,
då det tynger så
och kostar på?

Månen sätter priset,
en dollar av silver
ända till gryningen,
då inflationen tar vid
och dagskursen sätts.

Mörkret väger tungt till dess -

För det myntet skall jag köpa en gång
den evige roddarens färjesång.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-04-01 16:08



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Du kan skriva du :-)
/kram
2016-04-27

    ej medlem längre
riktigt vackert.
2016-04-23

  Maiah VIP
Vackert skriftat
2016-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
Fin poesi, där det ligger en hel historia bakom...
2016-04-02

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker skildring av mörkret just
nu när ljuset tar över mer och mer.
2016-04-02

  Maria Sundelin VIP
Fint
Men för mig är inte mörkret tungt
2016-04-01

    ej medlem längre
Känslan som man känner igen i mörkertiden...
Sista strofen så förunderligt vacker!
2016-04-01

    ej medlem längre
Helt fantastiskt skaldat om mörkret.
2016-04-01

    Dan Myrbeck
Melankoliskt tänkvärd
belysning av mörkret.
2016-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP