Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
undersökningen som utgår från egot leder alltid tillbaka till egot, lite som att trampa vatten och kalla det för att simma.


Jaget

Och i sin strävan att innesluta allt
expanderade cirkeln sin omkrets
fåfängt omedveten om att den inneslöts av allt




Fri vers (Fri form) av vibhava-tanha
Läst 541 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-09 16:43



Bookmark and Share


  Dick Ainranher
Så, av den precisa ambitionen att återge en väsentlig problematisering blev det dessvärre inte mycket mer att svara på än en tom jävla smiley och meningslösa antydningar på pseudovetenskapligt vis angående geometriska formler.

Hur uppmanar man människan till tanke? En kille här på poeter har citerat något som jag tog fasta på; "It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled.". Citatet sägs höra till de många som tillskrivs Mark Twain. Det vet jag dock inget om.
2016-04-18

    Max Poisé
Jag är ju alltet för jaget, så du speglar mentaliteten väl! :-)
2016-04-09

  Dick Ainranher
Likväl måste sinnet ändå expandera för att nå insikten om att det redan är omslutet och bara ett korn i ett sammanhang bortom människan som existentiell enhet.

Tre rader innehåll som dessvärre kan fylla tre livscyklars samlade insikt.

Utmärkt!
2016-04-09

  vibhava-tanha
vad säger dessa matematiska formler om den mänskliga psykologin?
2016-04-09

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Matematiskt kvadratiska formler används i olika psykologiska tester,
2016-04-09

  vibhava-tanha
vad är fyrkants, trekants och åttakantsplaneter i detta sammanhang? substitutsmetaforer för cirkeln? om så så kan vi använda dom lika gärna, det skulle funka lika bra som cirkeln faktiskt.
2016-04-09

  vibhava-tanha
ja precis så, tanken, intellektet kan bara upprepa och imitera, den kan aldrig vara originell eller kreativ.
2016-04-09

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Om den mänskliga hjärnan har en intellektuell begränsning och återgår till cirkeltänkandet kan nog tänkas,men så finns det hjärnor som lever på fyrkantsplaneter,trekants och åttakantsplaneter därtill.
2016-04-09

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Trampar vi egentligen inte allihop i ett sk "ekorrhjul"? människans inte-lekt (märk avstavningen) sade sig uppfinna hjulet trots att alla planeter i stort sett kan benämnas runda,och vart leder hjulet om inte till ingenstans eller dess utgångspunkt som på den runda boll vi hela tiden sparkar på.
2016-04-09
  > Nästa text
< Föregående

vibhava-tanha
vibhava-tanha