Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är ondska?

Vad är ondska?
Är det Lucifer själv?
Han som brukade vara god.

Den fallna ängeln,
Vad gjorde dig till det du är idag?
Vad gick du igenom?
Påverkade dagens samhälle dig på samma sätt,
som oss ynkliga människor,
lättpåverkade, hjärntvättade.

Tabula rasa,
så blev du formad av samhället,
liten, oskyldig, utan att kunna försvara dig,
mot vad omvärlden hade att erbjuda.

Eller är ondska bara ett begrepp,
samhället har skapat,
grundat på regler,
med något dolt under ytan,
för att inte känna skuld.

För att forma människan,
likaså man tämjer en hund,
formad tills man tror man är rätt,
strävande efter belöningar.




Fri vers (Fri form) av Dark Rose Poem
Läst 378 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-11 12:41



Bookmark and Share


  aol
Just det girighet skuld skam har vicskapat själva,bra skrivet,
2016-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Dark Rose Poem
Dark Rose Poem