Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett starkt barndomsminne, som är så fint att bevara i sitt hjärta.....


Huldas kök


Det var som
att gå tillbaka
i tiden

att kliva in i
Huldas kök
den sommaren

Jag minns...

gasspisen-kaffekitteln
som ständigt stod på

de gulmålade väggarna
gardinen som fläktade svagt
mot fönsterkarmen

det luktade gott så vällagat
i hennes kök
om hon inte saftade eller
syltade var hon alltid igång

ett stort rutigt förkläde
täckte hennes rundlagda
mage

en hårlock envisades ned
i pannan medan hon arbetade

fanns hon inte i köket
visste jag var hon befann sig

I jordkällaren mitt emot bland
glasburkar läsk och inlagd sill
där inne fanns kylan bevarad
under ett gräsbelagt tak

I detta minne av en barndoms
sommar kan jag se Hulda i
sitt kök

Med fumliga 10-års händer
torkade jag hennes disk

Hon sade inte mycket
men hon fanns där....

som en trygghet
bland alla
sommargästerna.





Fri vers av Karin Rosberg
Läst 797 gånger
Publicerad 2006-05-04 09:47



Bookmark and Share


  noname_realmind
Vilken fin bild av barndomsminnet du målat här.
Levande och tilltalande. Man liksom gillar Hulda
med en gång! :)
2006-05-04

  PetraSally
å vilken fin bild du målar upp - man ser det!!!
2006-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg