Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


DET GLESNAR I FÅGLLEDEN

Förr var det massor med lärkor i skyn.
Lärksången låg som ett lock över byn.
Nu är lärkan en ensam solist.
Det tycker jag är sorgsamt och trist.

Starar, de ser man allt mera sällan.
Har de på Malta fastnat i fällan?
Eller är det kanhända ett annat fel
vari vi alla har våran del.

Att numer få höra en storspovs rop
det är som hade man gjort ett scoop.
Och att få höra en vipas skri,
alltmera sällan börjar det bli.

Ja, vårfågelgästerna blir allt färre.
År efter år blir det bara värre.
Risken är stor att vi kanske får,
O, ve och fasa, en tystare vår.

För även i talrika sylviaskaran
har man nu också upptäckt faran.
Den lilla Lövsångar,n minskar nu stort.
Har vi all gjort, vad vi alla bort?





Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-20 10:41



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Människan tar större plats och det är färre som tar sig tid att se och lyssna på det naturen har att erbjuda...men läs min dikt "Glädjeljud" och lyssna till ljudfilen, för där hör man starar i mängd...
2016-04-26

  Ljusletaren
Du har så sant i det du säger. Även brushane och enkelbeckasin ser man allt mindre av. Ja, vad gör vi med vår värld *sant* / kram
2016-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl