Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


ETT SISTA ROP - stoppa våldet

 

 

om jag får fråga lite tyst

jag är ännu inte kysst

av våldets hämmande

för mig är att idka våld främmande

men jag vill ändå ha medbestämmande

 

tänkte att där våld icke råder finns ro

i en sådan värld vill alla bo

så min enkla undran bliver då

varför sponsras dem som slå

 

de som sköter sig bra och gott

de får sitta fattig på sin lott

medan syndarna bor i slott

 

det skall premieras att vara snäll

men de får stöd som ger en käftsmäll

medan jag själv får torka tåren

liggandes utslagen på båren

 

till en sådan verksamhet ska man ge skatt?

GUD!  - vi snälla borde få skatterabatt

 

inte ska det löna sig att vara dum

eller har ministern gått å blitt stum?

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Solstrale VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-23 22:57



Bookmark and Share


  M.Eta
Den som gapar efter mycket och beter sig illa rår man inte alltid på verkar det som. Är man snäll och beskedlig, sköter sig efter lag och ordning missar man tydligen något ibland! Bra skaldat!
2016-04-25

  Fem hjärtan VIP
Tyvärr verkar det alltför ofta som att det lönar sig...!
2016-04-24

  Marianne Räf
Denna växte under läsningens gång!
Så rätt funderat... även fast man kan
ha sina dubier rörande den "goda"
Världen, med tanke på Naturens Villkor,
osv... Dock, roligt å rätt skrivet av dig!

2016-04-24

  Karina"Kia"
En underfyndig dikt!
"Att alltid kunna rida på någon annan" i levt detta luftslott...

Ligger man utslagen på bår..bara att ge sig upp..Inte ge upp!
Arbetsförmedlarens bön och dörren knappt på glänt..Hoppas denna har en huvudknopp och en inre hjärta kvar..till ansökan om "Hjälten till detta jobb" det får den som ligger på bår ..Puchad att söka på..personligt brev..Ja just det..Lägger min njure på bänk..denna va det jag fick..så vad erbjuder ni mig till jobb istället..en annan lägger sin hjärteklaff..för att få ta sig ett städjobb i trappor....
Livet är livet..
Är detta demokrativ?!
2016-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP