Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett Hål i Tillvaron

 

 

 

det finns ett hål

i tillvaron

som inte går att stoppa

 

ett hål som går

rakt igenom bort

 

ett hål som ingen

vårvärme rår på

 

utanför mitt fönster

väntar den nya dagen

i dimman

med frusna fingrar

 

jag vaknar

med en känsla

av att ha förlorat

något

 

det är en kall vår

& mina tankar river sår

 

om jag faller nu

faller jag dit

där ingenting

kan nå mig

 

jag letar efter den ro

jag förlorat

jag letar efter det

som togs ifrån

mig

 

dagar nätter

då jag faller fritt

 

utanför

faller regnet nu

 

vårens magiska

elixir

väcker det som ska

leva och spira

 

en ny dag randas

det ljusnar

långt därborta

över granskogen

 

det finns ett hål

i tillvaron

 

en svart skugga

en hotfull siluett

som morgonens ljus

inte kan

sudda ut

 

 

 

P.G 20160424

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Peter G VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-25 00:17



Bookmark and Share


  DominiQueen
Grattis till uppmärksammad text Peter, hoppas att många läser. Magisk och berörande på djupet är Dina ord..

LOVELIGHT
DominiQue


2016-04-28

    carinamnm
Den andas en stilla kamp...
2016-04-27

    snöö
Hittar inte riktigt orden att beskriva hur mycket det känns att läsa dessa rader, vet bara att det känns. Orden går rakt in i själen. Smärtsam, vemodigt och vackert skrivet.
2016-04-27

  Trädskugga
En klassisk livsfilosofisk betraktelse att vi inte kan blunda för mörkret, för då växer det sig bara ännu starkare. Stark dikt i ödslig språkdräkt, mycket vemodigt och vackert.
2016-04-25

  DominiQueen
Låt det ske
Viskade en fe
Låt Dig våga falla
Där möter Du oss alla
Du längtar hem
Glöm inte vem
Du en gång var
Du människoman
egentligen en av oss
Ljusets barn
Andas in ljus
och låt Dig falla
Vi finns för Dig
under hålets djup
Vi älskar Dig
Broder
Vi älskar Dig
Ty vi är ljusets barn

Andas,
låt det ske
Vi är ljusets barn..

2016-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP