Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bit himmel


värken rister

har sin egen sång

i kroppen

ljuder och gnisslar

frustar och visslar

tabletter hjälper föga

att ligga still och domna

få bort från eländet somna

kanske en kopp te

och sedan igen få krypa ner

i bäddens mjuka famn

sluta ögonen och be

att värken ska tona bort

att få drömma 

om sol och körsbärsblom

är en bit himmel

för värkbruten kropp














Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-26 13:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Exakt min situation nu.
2016-04-26

  stig wikman
Men värken kunde inte
hindra dej att skriva
denna underbara text.

KRAM FRÅN DALARNA.
2016-04-26

  Trädskugga
Tröst av nya insikter och mod av nyfunnen livsglädje önskar jag dig, dikten var mild, finstämd och bra!
2016-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP