Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åttonde april 2016

Jag skriver ett inlägg om kläderna jag har haft på mig i dag.
Turkiet skjuter flyktingar vid gränsen, sponsrade av EU med 75 miljarder kronor.
"I'd say ditch the shoes, they don't look good to be completely honest!"
Tusentals människor drunknar bara kilometer från EU:s kust.

Jag handlar chips på ICA.
Storbankerna hjälper företagsamma entreprenörer att stoppa våra gemensamma tillgångar i egen ficka via skatteparadis i Sydamerika.
Grill & vitlök, 24,95.
Liberia säljer ut hela sitt skolväsende till profitjägare.

Jag kollar på Parks and Recreation.
Sverige deporterar människor till förtryck, repression och en säker död.
Samma avsnitt för sjätte gången.
Män mördar transkvinnor i USA och går fria för att de "blev lurade".

Jag försöker läsa ett kapitel i min nya bok.
Polisen misshandlar rasifierade och vänsteraktivister och när de utreder sig själva hittar de inga fel.
Jag tröttnar och slösurfar några timmar istället.
Alla de där snälla killarna som aldrig skulle göra något sådant våldtar sina flickvänner.

Jag laddar ner en app till mobilen.
Israel mördar barn i olagligt ockuperade områden.
Och raderar den igen efter tio minuter.
Arbetsköpare vägrar betala lön till papperslösa arbetare eftersom de vet att arbetarna riskerar utvisning om de protesterar.

Jag går och lägger mig.
Fascister mobiliserar på gator och i parlament och de som protesterar misstänkliggörs och fängslas.
Jag kan inte somna.
Sex miljoner ton mat slängs samtidigt som tjugotusen människor dör av hunger.




Fri vers (Fri form) av kravaller
Läst 389 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-04-29 10:16



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Äkta vara om hur svårt det är att leva med ett sjysst samvete.
2017-01-12

    Melona
Har läst flera dikter och texter utav dig nu och jag tycker du är grymt bra.
Den här realismen, nästan ekonomisk poesi, gör den så tung - och därmed alltså bra och viktig.




2016-05-05

  Ninananonia VIP
Bra skrivet. Väcker tankar.
2016-04-29

  Inkarasilas
Bra ska det stå, inte ra, vafan är det liksom...
2016-04-29

  Inkarasilas
Som en realismens vindpust från helvetet och (oj valborg i morgon måste fixa ny klänning, dricka och svälten, bomberna, nej gud vad jag ser ut i håret, måste klippa mig nu tog han livet av sig för utvisningsbeslutet levererades direkt av polisen, men mina räkningarna är betalda och en manikyr vore bra, liksom lite rosa) du är ra, den här är bra, hej!
2016-04-29
  > Nästa text
< Föregående

kravaller