Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IKEA -pust...

 

Jag skulle börja skruva på en hylla

Jag hade en plan

En plan som skulle mitt rum förgylla

Små, små skruvar i pyttesmå hål

Trots glasögon, är det som ögat i en nål

Gängor ska ska passa rätt skruv

Verktygen och jag är oense, är i luv

Handkraften är låg och jag är svag

Orkar då fan inte ta i och få rätt drag

Skruvens silver lossna, ja ni vet metallen

blir bara förbannad, frustrerad i skallen

Nog kan jag följa manualer och skruva rätt

Har gjort det förr, blivit rätt på alla sätt

Men denna gång inget mig lyda

Lådor ska skruvas fast och min hylla pryda

Lägger ner projektet, skiter i det här

Orka IKEA, vilken mejsel passar där

Nej, ingen sexkantnyckel a´la IKEA

Inte ens vanlig stjärnmejsel, och jag snea

Har provat med mejsel för torks, men det var fel

Hur i helvete ska jag få min bokhylla hel

Jag har skruvat och fejat, nu är det slut

Fuck IKEA, era möbler gör mig sjuk

Nåja, när sinnen hamnat ur kaos

och jag åter är lugn i harmoni

Då bör mina sex lådor kunna skruvas fast

i en helig IKEA-sinnlig skruvdragande cermoni

Om jag inte blivit galen innan dess

Här ska skruvas och jag skall nå success

Hav tålamod damen, låt det ta sin tid

Ingenting fungerar om du gör det med humöret i speed

 




Fri vers av Valkyria-Fatale
Läst 323 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-02 13:51



Bookmark and Share


    tramp
Igenkännings faktorn är mycket stor !
Välbeskrivet om frustrationen som uppstår. Borde inte Ikea sälja frustrationsdämpande på samma gång ? Storpack ?

Och bilden ja bilden den är fantastisk
:-)
2016-05-03

  gunnnar nylund VIP
En skruvdragande symfoni
med en viss klagande ironi.
... Jodå många känner säkert igen sig
i pillandet med IKEA:s byggsatser.
Det brukar lösa sig till slut!!

2016-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale