Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Still miss U!


I månljusets vagga vilar Elin

vindar längs den barfota stranden,
hade skapat ett gnistrande sandtäcke

oss vi fann,

nu smattrar regnet motvilligt mot fönsterkarmen
och jag minner våra resor där ödemarker blev paradis,
så länge hade klockvarvet pågått att året fick bromsas
och ljuvligheten återupplevas med sandkorn mellan tår,

vitkalkade badkar
som kristallklart vatten vilade i
fick smaka på våra kroppar uti

grönmålade fasader av palmblad som kantade stråk av klappande sandaler
och där såg jag dina bröst genom ditt vita linne

enkelheten drog våra magneter ihop
att enbart sorgsenheten smärtsamt dog,
medan ljuset kunde gnistra på turkosa ytor
fördes vi in i sällsamhetens kokong

vi fann oss,

strömlösa nätters dyrkande av månljusets vagga,
kunde destruera en framtida längtan
och i det persiennrandiga ljuset vaknade vi,
fann saknaden av tristess
hittade sommarens bakgård
och i felaktigt ljus med gråskalig skugga

sista gången jag såg Elin
fann vi oss




Prosa av Max Poisé
Läst 585 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-05-05 19:42



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Otroligt vackert. Vilken känsla, av svidande vemod, skönhet och smärtsamt välbehag du får fram här. Varma applåder !!
2016-05-06

    ej medlem längre
Otroligt poetiskt och levande gestaltat!! kan känna miljön. gillar upprepningen av "fann vi oss." Måste få citera några rader som gjorde intryck på mig:
"vindar längs den barfota stranden,
hade skapat ett gnistrande sandtäcke"
och
"så länge hade klockvarvet pågått att året fick bromsas"
och till sist
"hittade sommarens bakgård" - ett bra sätt att gestalta sorg etc.
2016-05-06

  Anya VIP
Jaa tänk...när man precis kan finna oss kan det vara slutet. En längtanstext med vackra bilder. härliga resor diktarjaget varit på.
2016-05-06

  DominiQueen
Så fint målande och vackert, även om jag inte förstår slutet..
Gott att slutet var gott, men jag förstår liksom inte vem som är vem i dikten...

Det fanns en sång "Drömmen om Elin" får jag gissa, var det diktjagets ungdomskärlek som var en omättlig passion som var bäst på resor och semestrar men som inte klarade vardagens mera grå, och när illusionen sprack om hängiven passion, så kom en annan solidare käresta som diktjaget kunde dela och ljusa upp vardagen med i en heeeelt ny känsla av kärnvärde och gemenskap?

Du ser, så här knäppt blir det då jag tolkar utifrån något jag inte förstår. :-)

Älskar Dina ord
NAMASTE
DominiQue


2016-05-05

  aol
Så vackra rader gillas,
2016-05-05

  Yrre VIP
<3
2016-05-05

  Gisela Nordell
så romantiska och livsbejakande rader
fyllda med ömhet, fint att läsa!
2016-05-05

  Ninananonia VIP
Berörande rader ....fina metaforer i denna... som vanligt när du skriver..
2016-05-05

    tramp
Vackra rader !
2016-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé