Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart?

Själv har jag sökt i - TUSEN - år,
vida jag irrat och vandrat.
Vida jag irrat, och än jag går,
men det sökta är som förvandlat.

Det sökta är som förvandlat - krökt
in i beckande svart.
Hur har jag ej letat, snurrat, sökt
LJUSET! - i molmande natt.

Om Ljuset fanns borde mörkret dö.
Ock avundens vidriga grå.
Och Mamon borde få slita spö
och hän dit han hör få gå.

Och människan borde få lysa av frid
och stråla av givmildhet,
och Lyckan skulle gå ljus bredvid,
som DU DominiQueen ...
Jordens lysande hemlighet!





Bunden vers (Rim) av S-E Forslin/same
Läst 266 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-05-07 12:41



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
En fin poetiskt formulerad och tänkvärd dikt med stort djup!
2016-05-08

  DominiQueen
Ja få har MODET och styrkan som krävs att syna mörkret som Du... Nej mörkret må få finnas, som i en perfekt balans, Du vet YIN och YANG, mörkrets uppgift är att bryta ner, och att låta dö, ljuset uppgift är att spira till nytt liv, att lyfta upp.
ALLT behövs, polariternas plus och minus, svart och vitt - det är kretsloppets dans, vi har här att välja kalibrering av PERFEKT BALANS.

Vi människor vill gärna värdera, sortera, välja sida, tävla, rangordna, men i den kosmiska ordningen avlöper allt perfekt, det är först när människan och Mamon med giriga fingrar vill rubba ordningen som kaos och obalans uppstår.

Jag tror som Du på att förändra, förädla, att omvandla vrede och testoteron, krigets känslor till något bra, till bränsle för att orka LoveBomba och ur kanonerna skjuta Kärlek..

Så vackert Dina ord och Din känsla:
"Och människan borde få lysa av frid
och stråla av givmildhet
och Lyckan skulle gå ljus bredvid"
....och innerligt TACK!!!! för Din sakralt kärleksfulla upplevelse av mig och den magi jag vill förmedla. Jag tror vi alla har kärlekens rike, och allt ljus inom oss. Det ÄR "hemligheten" att de lät oss glömma det, så många jagar utanför sig själva.

"Gå in i Din kammare och be" lär någon ha sagt. Jag tror de menade "HJÄRTKAMMARE". Jag tror de menade att i kontemplation borta från världens larm, kuckel, irrläror och surr att DÄR finner vi fröet till VÅR URKRAFT, ett ljus med EVIG LÅGA.

Som Din låga min käre same, som Din. Evigt är Ditt vackra ljus. Ser Du skönheten i Din egna låga? Älskade poet. Fine själ. Älskade ljus.

Namaste
LoveLight
~ DominiQue

Ser Du?


2016-05-07

    ej medlem längre
Var och varthän?...det är den eviga frågan människan bär på...
"Om ljuset fanns borde mörkret dö."
Men så länge mörkermänniskor finns och låter mörkret råda så är det en ojämn kamp!
2016-05-07
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same