Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack, Mästarn!

Nu skall här skrivas vad mänskan hänt.
Här skall nu skrivas vad mänskan känt,
vad mänskan önskat och tyckt och tänkt,
ja, själva självaste melodin!

Nej! Jag bryr mig inte, ty allt är vänt
och vridet rätt, om än bångt och bänt,
men vackert snidat och satt på pränt
av Mästarn, Mästaren Nils Ferlin!

Han lät det lilla bli stort, bli störst.
Han lät de sista få komma först.
Han lät de kvidandes matta röst
som harmonier i sången sin.

Han gav ett klingande kärleksord
som efterklang, som en återstod
som dröjde kvar efter vart ackord
och gav en ömhet åt melodin

Han lärde fingra på pärlemor
den melodi som i sig är stor,
den melodi som i liten bor
Han uppfann Tonen och Harmonin

Han vilsen vandrade, men gesvint
han strök en blomdoft på mänskans kind
fast själv han snubblade i ångstens vind,
han, Mästarn, Mästaren Nils Ferlin

Han lät sin måne försilvra den,
vår väg, och fåglar besjunga den,
och fjärilsvingar bepudra den;
och humorns pärlor han strödde kring ...

Nu ler, förvånad, Han ... ser på oss
Han leker, häpen, men förstås,
jonglerar, lycklig, med stjärnebloss
och viskar: Tänk dig, du ... jag kom in!

Åh, fattas bara - Tack, Nils Ferlin!





Bunden vers (Rim) av S-E Forslin/same
Läst 477 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-10 09:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack! *
2016-05-11

  Ingrid Trolle
En mycket vacker hyllning
till Nils Ferlin, som känns
så att man vill sjunga den.
Du har lyckats så bra att
man tycker sig höra hans
lite raspiga släpiga röst.
En av de få poeter, som
kunde läsa egna poem.
Tack!
2016-05-10

  DominiQueen
Å så otroligt vackert.. Vilken hyllning. Vilken fin teckning om hans poesi...
Du är en fantastisk skribent.
"jonglerar, lycklig, med stjärnebloss" så strålande magnifikt uttryckt och "fjärilsvingar" som "bebudrar" å härligt att hans ångest övergick i pärlande och överraskad lycka.. UNDERBART. Dikten den skönager oss läsare hopp: Det är kul att vara Död!! Det känner jag i min totala övertygelse och detta förstärkte ännu mer.
INNERLIGT TACK
LoveLight
~ DominiQue
2016-05-10

  Judas Ekholm VIP
Jag bockar, bugar och lägger huvudet i stupstocken.

Vilken svada! Tjusigt värre.
2016-05-10

  rondell
Jag ställer mig i raden för ett hjärtligt Tack! Han var en Mästare. Läser och sjunger hans texter o visor ofta.
Tack Same för denna text! Jättebra!!!
2016-05-10

  Fem hjärtan VIP
Fantastisk rim dikt!... Mästerligt som om det vore Ferlin själv som hållit i pennan..
2016-05-10
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same