Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snälla snälla snälla

låt mig få vara ifred

från dessa fånerier

stresskanoner som

kallas för deklaration

varje år

trots tidsdispens

som jag snabbt

glömt datum på

så vet ni mkt mer

om sånt som ska

vara på K4blankett

som lätt (tur!) körs ut

på skrivaren

Körkortsprov är ok

att göra varje år

men det där

att oroa i onödan

varje år mänskor som

gör sitt bästa 

pytsar in några kronor

för några tillfällen

vara statist eller dyligt

och få ibland inget

eller ett antal sedlar

Det känns mer som

att hela våren ska

ned i papperskorgen

för nu ska Bror duktig

slå med piskan

har du varit dukig

lille vän eller har du

medvetet glömt bort

någon krona av det

du alltid ber dem

att dra skatt direkt på

Men ärligt får jag

förstås också se

vad jag har och inte har

i brev som dimper ned

i brevlådan, om konton

som man nästan glömt

i hundra år

Men sensmoralen

att jag ska upprepa detta

på särskilt utvalda

blanketter det gör mig

väldigt fundersam 




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-10 13:30



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Mm, igenkänning! En årlig plåga, kanske som gamla tiders husförhör. Då gällde det Bibelns verser, nu bankens räntesatser och annat med pengar att göra.
2016-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP