Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Andäktigt följer vitsippans krona solens gång från öst till väst - och jag följer min vitsippa (bild: min dotter Liisas)


Vitsippan och hennes Sol

 

Med huvudet böjt
i rosa toner
jag väntar dig

Du min morgonsol
från nordost
och höjer mina

Vita kronblad
mot din skimrande
röda uppenbarelse

Jag följer dig
med skälvande kronbald
din vandring över

Himlavalvet i
dagens alla timmar
mot kvällningen

När du min älskade
försvinner in i skuggan
i nordväst sänker
jag mitt huvud
i väntan

Jag älskar dig
du min sol
över jord! 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Monika A Mirsch VIP
Läst 569 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-05-11 07:53



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Varm öm och respektfull text - som talar om tacksamhet för jordens möjlighet att fortskrida = solen.
2016-05-14

  Sofhia Wirström
fina rader
2016-05-12

  Blomma-Stjärna VIP
tycker om att följa med den soldyrkande lilla vitsippan medan solen vandrar över himlavalvet!
2016-05-11

  Eva Helene VIP
En liten söt kärleksdikt av det platoniska slaget, så fint!
2016-05-11

  Maria Sundelin VIP
Fint
Här där jag bor är det blåsippor istället
Kramar
2016-05-11

  Fredrik P. VIP

Vårligt och skönt! Verkar som naturen
fixar snabbvår i år.
/Fredrik P.
2016-05-11

  Minkki VIP
en härlig vårtext - och en superfin illustration där man får se solens vandring i skuggan på kronbladen!

2016-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP