Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa

Jag tror att du bor på Valhallabadet
genom smaken av mjukglass
med små frysta droppar av vatten
genom torrbastun med de skinntorra gubbarna
och den obligatoriska kallvattenduschen
torrsimmet på simskolan
och den diskreta foten mot golvet
på uppvisningsdagen
ett fusk som ingen kommenterat
men framför allt stoltheten
för att du var så stor och stark
och att du vann alla simtävlingar
så det glittrade av guld och brons på plaketten

Genom ilskan och sorgen syns glädjen
i lusten att bada naken
att vakna i tystnaden
med sjön som en spegel
följa med ekan
till abborrstället
och se hur det glittrar i djupet
av levande fiskar

Kanske tog du mig handen
någon dag när jag var rädd
Absolut försvarade du mig
när mobben kom
Jag väljer den glädje
som är du och jag tillsammans




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-05-12 05:54



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Fin hyllning till pappa..
2016-05-12

    ej medlem längre
Tycker mycket om dessa fina ord i en text som målar både bilder och färger i mitt inre.
2016-05-12

  Marita Ohlquist VIP
Berörande nappaporträtt!
Fastnade speciellt för de två sista raderna.
2016-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP