Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nog hette det väl så här: Livet är tomt som en påse… kanske var det Hasse Alfredsson? Håller med. Men även om vi fyller påsarna, så kanske livet ändå fortgår på den bana det väljer kroppsligt och själsligt. Det måste vi nog ta i beräkning. Ack så svårt!


Bla bla bla

jaha varför ligger

de här tidningarna

och böckerna här

 

pratar högt för 

mig själv som om

jag vore gäst i mitt

eget hem

 

försöker se utifrån

det finns trots allt

gångar i vardagsrummet

framkomligt värre

men bra och ha

kartongerna är kvar

som ska fyllas med papper

allt går ju inte att slänga

om det skulle bli problem

med minnet och man vill

checka ännu en gång

 

Kanske borde ha tillgång

till en riktigt trevlig datanörd

som snällt packar ihop det

till ett minne och lägger allt

i en låda, eller på hyllan

med stora VERSALER

för en som långsamt

bara blir dummare

och dummare

Men livet går inte

att konservera

det är en frysvara

eller ännu värre

en färskvara

ja det sistnämnda

passar nog alldeles

utmärkt som märkning




Fri vers av Kim VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-12 14:24



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Kul att läsa en text som handlar om att ta på sig för mycket, när en knappt orkar med sig själv...
2016-06-20

  Ida-Marianne
Instämmer helt i vad Ljusletaren säger. Du har fortfarande en underbar formuleringsförmåga!

2016-05-12

  Ljusletaren
Var får du allt ifrån *ler*
Känner igen mig med bra-att-ha-högar och högar som-ska-läsas-snart. Sedan går du över till att tänka djupare. Tycker inte om att du kallar dig dum för det är du minst av allt. Konserverat liv gick inte för livet är färskvara. Du är fenomenal på få till orden och Hasse Alfredsson skulle vara stolt :-) /kram
2016-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP