Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det finns saker och ting som påminner som ska bevaras.....


Tingens påminnelse


Jag värnar om tingen
allt som är mitt

förenat med minnen
uppbrott

beswickhundarna står
där i vitt porslin
en kärleksgåva

för länge sedan.....

även trollet i glas
står kvar på sin
hylla
en gåva från grannen

barndomens nalle
med avslitna öron

vad vore jag utan
honom?

mormors antika
ljusstakar poleras
varje jul till minne....

Det finns ting jag
inte vill se!
instoppade i skåp
och lådor som
de inte vore något...

Alla dessa ting
verkliga ändå
i stort avstånd
till dess förflutna

finns närvaron påmind

när dessa flyttas
dammas
och visas
berättas om

frigörelsen lunkar
i ständig rörelse
mitt ibland dessa
ting.





Fri vers av Karin Rosberg
Läst 220 gånger
Publicerad 2006-05-05 17:53



Bookmark and Share


  PetraSally
jag saknar ord lite grann - känner mig bara berörd!
2006-05-08

    Bodil Sandberg
Jag tycker du har fångat känslan av trygghet här...det som är vi...våra saker..det vi minns...det som är just "vi"...
2006-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg