Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"jag är en stavelsekonstnär, en ordekvilibrist fylld med alfabetets bär"


Pust, inte en text till om henne igen...

 

varför skriver jag så jävla mycke

detta är fel i vissas tycke

var kommer alla ord ifrån

det mullrar ur mig som åskans dån

ibland med fart av en lavin

ibland är jag ett stort jävla svin

men ack så ljuv jag också kan vara

när "älskling" i mina drömmar fara

då blir det ömma ord i kärlekens tecken

men då och då skriver jag även en och annan fräck en

sensuell erotik var länge sen jag skrifta

men så är det med adhd, när humöret snabbt skifta

 

hur många ord kan en skalle innehålla

och ska jag skriva allt, eller typ delar bortsålla

förstår inte heller detta eviga rim

men gillar nog rytmen med tjo och tjim

åh, vad jag älskar dansen

men mest med HAN som jag ej med får chansen

dessa siffror i ålder som har blivit ett hinder

och här sitter jag i klimakteriet och blir mer och mer trinder

jag må vara 46, men en tant med ungt sinne

fast erkänner att det har eskalerat, syftar på mitt minne

kanske beror det på att jag är i inre stress

åh detta liv som sätter på mig press

 

men åter till ordet, jag är en stavelsekonstnär

en ordekvilibrist fylld med alfabetets bär

formar rader av ord i mil efter mil

postar dagligen flera, det är min författarstil

visst blir man säkert trött på damen

retar och stör, tar plats här i eterramen

jag är riktigt snäll, givmild och empatisk

hjärtlig, sinnlig, men vissa hävdar psykopatisk

 

kan inte hjälpa att jag bakar ord varje dag

handlar om allt möjligt, ibland om våld och slag

min livsresa har skiftat i toner

men efter 40 mötte jag elaka joner

och här sitter jag nu då och diktar med poesi

skriva är min hobby numera, en form av terapi

idag är det fredag den trettonde och akta dig då för katten

lägg inga nycklar på bordet, när du ska gå och sova för natten

avslutar nu och tackar för mig

tack för att du läste mina rader betraktade av dig

 




Bunden vers (Rim) av Valkyria-Fatale
Läst 427 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-13 01:19



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Fräsande prosapoesi, som väcker min slumrande hjärnbark till liv.

Tack för föreställningen!
2016-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale