Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glimtvis får jag syn på mig själv

Glimtvis får jag syn på mig själv
Finns inget som gör mig rädd längre
Möjligen förvånad
Ibland nyfiken

Mitt skal kan vara tjockt och ogenomträngligt
Kamouflerad till duktig flicka
Blygs inför andras blickar och leenden
Blir plötsligt kropp inför dig
Ovan och obekväm
Jag är hemma i min hjärna
I mig själv som huvudfoting
Kroppen stör mig med sina behov
Sova, äta, lust och åtrå.
Känns onödigt.
Vad kan jag egentligen njuta av?
Tystnad,  vila, ostördhet
Därför sover jag i eget rum
Därför äter jag lunch ensam.
Därför sitter jag själv med min tidning.

Inför dig kan jag vara kvinna.
Med det var så länge sedan.
Har glömt bort hur man gör.




Fri vers (Fri form) av Agneta Westerberg
Läst 415 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-14 00:41



Bookmark and Share


  Björn Solum
Oj, vilka starka täter du skriver. Hoppas det kommer fler.
2017-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Agneta Westerberg
Agneta Westerberg