Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svar på snusk

 

Svar på https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1968417 "Vad är snusk"?

***

Vad är snusk?
Betraktaren avgör med sina sinnliga referenser och gränsramar.

Snuskigt ostädat
Snuskiga tankar
Snuskigt beteende

Sex är en siffra
och ett klockslag
Sex är siffran på tärningen
och åldern på ett barn
Sex är antalet gäster i rummet
och tre bokstäver från alfabetet
Sex är njutning
och synd i viss religion
Sex är en p-rulle
och klassen 12-åringen går i
Sex är mångt och mycket
endast sinnet begränsar dig
Tabun och normer
envar beslutar vad som passar "mig"

En liten reflektion om 6 // V-F

 




Fri vers av Valkyria-Fatale
Läst 373 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-15 17:06



Bookmark and Share


  Valkyria-Fatale
Vad är poesi och vem bestämmer kriterierna om hur poesi skall skriftas? Finns det en mall för detta? Vem bestämmer var gränserna går, och finns det gränser?

Det är ju även valfritt att klicka på texter och att läsa dem, ofta vägleder ju rubriken... Man har ett val vid läsning.

Det är väl som i allt annat att betraktaren avgör. Men betraktarens ögon är inget facit på vad poesi är. Liksom vad som är "rätt" poesi (förvisso är detta individuellt också). Om man inte gillar en text, får man helt enkelt sluta att läsa, och gå vidare. Alla gillar olika.

Om man inte finner sexuella texter läsattraktiva, bör man inte låta ögonen vila på sådana texter.

Hur ser en text ut som är "poetisk", enligt dig?

Denna text var ett svar till en text, som en annan författare har skrivit, vilket framgår längst upp i min text (där jag refererar med länk till just den texten).

Önskar dig en trevlig dag och tackar för din kommentar // V-F
2016-05-16

  Annie b'larsson VIP
Just på den här sidan kanske det bör finnas någon gräns någon stans, eftersom det är en poesisajt. Men jag lägger mig nog inte i så mycket vad andra skriver om sex, såvida det inte är direkt kvinnoförnedrande och det är väl tyvärr ofta där det hamnar. Sen kan jag tycka det måste vara mycket mer utmanande, försöka skriva en text om sex och sexualiteten, på ett språk som kräver lite fler ord än rena könsord och dessutom gärna får vara just, poetiskt.
2016-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale