Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyckosökning


Morgonbön



Ge mig en ovanlig dag
en dag i vila
en dag utan oro, ängslan och undran
oro över mina nära och kära
ängslan och undran över vad dagen skall ge
Ge mig en dag utan krämpor
utan krånglande hushållsmaskiner
utan damm i hörnen
utan regn på utehängda tvätten
utan punktering på cykeln
En dag då pengarna räcker
och maten jag lagar smakar gott.
En dag utan överraskande besök
utan oväntande telefonsamtal
utan post med svårtydda blanketter
som skall fyllas i sanningsenligt
utan andra uppgifter att ta ställning till
Tack för en sådan dag.

I mogon skall jag ta nya tag med livet
kanske med oro, ängslan och undran

Leva.




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 271 gånger
Publicerad 2006-05-05 22:27



Bookmark and Share


    HiFi
Låter underbart, och jag unnar dig verkligen en sån dag.. och alla andra också för den delen
2006-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors