Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

All styrkas källa

Visst finns en frihet: I Örnens flykt,
i harens skutt där på marken
Jag själv har tyckt vad jag trott mig tyckt,
och har vart fånge sen Arken

Du, sätt dig, mänska, i blommors äng.
Vi lär av doften och sången,
och solens rödvioletta sväng,
hur vi blir fri´- inte fången

Gör fri vår boja till penningen,
vi lär hur livet skall levas,
vi lär oss livet och meningen,
lär av misstagen Adams-Evas

Förgäves dock! Vi inga vingar
likt Örnen äger - men ändå ...
fast vi är fångna i Mamons ringar
nog kan vi drömma oss bort och så ...

Nog kan vi drömma oss bort och låta
en liten stund vara evighet
och höra sången om livets gåta,
om färg och doft och en hemlighet












Bunden vers (Rim) av S-E Forslin/same
Läst 327 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-16 18:25



Bookmark and Share


  mike irow
man bara älskar texten....
2016-05-18

  DominiQueen
Ja TACK ~ käre same låt oss drömma oss bort
Låt oss njuta paradiset i vår dröm
Komma tillbaka till vårt
Här och Nu till vår längtande jord
Låtom oss så från drömmen
Kärlekens spirande frön
Åh älskade Du, låt oss alla så
Medan Du sjunger för oss
och de som vill dansar för Kärlekens skull.

Å så vackert. Vi skulle alla kunna Älska som fria själar, älska det ädla bortom makt och penning, bara då får vi vingar och örnens övergripande perspektiv.

Vi kan flyga, "there is no limit in the sky" men nu håller vi oss på jorden, eftersom Du så vackert larmar och fokuserar på att i glädje och samklang hela och stötta den, allas vår högt
Äääääääääääääälskade kära
MODER JORD!!!!

Amen
~ DominiQue
2016-05-17

  Ingrid Trolle
En vacker dikt som
skulle tonsättas och
då sjungas av alla
2016-05-17

  Peter G VIP
Fin den här!
Naturen är allt vi har ändå skövlar vi den, offrar den på girighetens altare!
det är mina tankar när jag läser!

PS!
Om jag hade spelat dragspel hade jag tagit fram det nu och försökt få till en melodi!
2016-05-17

  rondell
"vi lär hur livet skall levas,
vi lär oss livet och meningen,
lär av misstagen Adams-Evas"
tänkvärt.Mycket vackert ordat!!!
2016-05-16

  Fem hjärtan VIP
Så vackert flöde.. Din dikt ber om att få sjungas!
2016-05-16
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same