Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtal med Hitler

Jag hajade till
när jag såg Hitler sitta där
vid bordet i Paradiset

Smärtan lyste i hans ögon
Han hade kvar sin lilla mustasch
Det är för att man ska kunna
känna igen mig, sa han

Men detta är väl ett ställe
för lycksalighet, sa jag
Ja, jag är fruktansvärt lycklig
sa Hitler med smärta i ögonen
jag har alldeles oförtjänt
fått samma välkomnande här
som alla mina offer

Och du fick komma hit?
Ja, något annat var otänkbart
med en kärleksfull Gud, sa man
Om jag och en massa andra jävlar
skulle plågas någon annanstans
vore ju allt sig likt

Så Gud är så kärleksfull...?
Ja

Men hur kan han då låta allt
pågå på jorden?
Jag vet inte, sa Hitler
jag är ingen filosof




Fri vers av Tommy M
Läst 347 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-05-22 17:44



Bookmark and Share


    snöö
Intressanta tankar. Slutet ger logiskt nog inget svar, för vem har det?
2016-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Tommy M