Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Närvaron?

Mopeden brummar
och jag med
har lite bråttom
så stenar far och löv plogar
vindar is och kyla
friskt ändå
det här att köra moped
känns riktigt bra?
friskt på något vis
brummar förbi en och annan cyklist
och höstens färger målar mina kinder röda
utanför garaget minns jag
funderingar innan
vad ska jag säga idag då?
äh jag låter det komma när det kommer från hjärtat
orkar liksom inte planera idag?
mötet
men
två saker vill jag få fram
det vet jag

låser mopeden larmet på
porttelefonen tutar
och det är öppet
och sedan är jag plötsligt i ett rum?
loggar in och ropas upp
följer med till ett rum i en fåtölj
hänger av mig känslor
tömmer sinnet
försöker vara närvarande
men mina tankar är visst lite frånvarande
och orden kommer ut lite fel
har andan i halsen
jag skrattar till åt mig själv
förklarar att jag är lite trött
lyssnar lyssnar
hon pratar om det
det som jag vill höra men hört förut
och jag hör min mun tala
säga det
det som jag har sagt förut
men ändå inte har sagt
repeteras många gånger
upprepar det hon säger
nickar
för att visa att jag hört och förstått
men hon är nog ganska bra ändå?
verkar förstå och så?
anteckningar på ett block
titt i en dator
och sedan hej då och återbesök om en månad
mina fötter går ut
men jag stannar kvar i tanken en stund tänker att det här ska bli bra
att få hjälp
på riktigt för en gångs skull och inte på låtsas?

mopeden brummar igen
och jag kliver in i mitt klassrum
glada elever hejar
och känslan av glädje
lyser upp inom
va bra
ni har börjat!

upp med datorn
nya elever idag
jaha så var det dags för närvaron
vad heter du och var kommer du ifrån?
jaha vad spännande!




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-10-10 20:44



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text från skolans värld.
2022-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP