Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På gråskalor

På gråskalor vi
hämmas
bestulna på vår chans
att driva på
förändringar
riva upp och blöda ur
samhällssår

På gråskalor släpar vi
lealösa fötter över redan övergivna
fält, där ett fältkrig en gång
fick skörda
passionens livsgrödor.

I ett samhälle där vi eftersträvar
nyanser av grått
där kan inget växa
för i nyanser av grått

Är vi alla ovärda
skadedjur
med en vilja

att förnedra
och att döda, de som saknar
våra förutsättningar.

För gråskalor är hämmande
för gråskalor saknar vördnad
inför vårt gemensamma
bygge, som kallas
sam-hället.

Gråskalor
vägrar din rätt att ta ställning
Gråskalor
accepterar grundlöst hat
mot andra etniciteter
hets mot andra sexualiteter
hets mot andra köns
identiteter
och kroppsliga mångfunk
tionaliteter

För i gråskalor suddas gränserna ut
mellan kärlek och hat
Där kärleken är selektiv
och hatet riktat

så gråskalor ger oss möjligheten
att kapitalisera

på vår outgrundliga rädsla.
Rädsla. För ytterlighetens

färger.




Fri vers (Fri form) av Wilhelm
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-23 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Wilhelm
Wilhelm