Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fri är du först när du...

Fri är du först när du...

vädrar nya drömmar
känner direktkontakt mellan fötterna
och marken

lever dina vidder i en ny stad
ett nytt liv
friheten som du återerövrat
tillsammans med en ny
skepnad

föräldrarnas visa ett frånvarande eko
ifrån sårade tider
nu bara en spegling av ärr
de ville forma dig
måla om dig som husfasaden
-den skenheliga husfasaden

göra en Svensson av dig

vrida ur ambitionen
excentriciteten i dina tankar
springet i benen
och idealen sprungna ur hjärtat

de ville hänga dig på tork i solen
för att bleka dina tårar
de som etsat sig fast som runskrift
på deras samvete

Men jag ville inte ge de nöjet
att formas till ett livlöst föremål
du formas hellre ur trösten i dina vänners
ord
du formas hellre av glädjen

att vara levande framför
att vara vid liv och bara räkna dagarna

För fri är du först när du...




Fri vers (Fri form) av Wilhelm
Läst 254 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-24 16:49



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Fri är man först när man lever i gemenskap med sin Skapare.
2016-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Wilhelm
Wilhelm