Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bild


Helgonet inom mig

Jag fick mig en tankeställare när jag vandrade i denna
härliga grönska och natur.
Förstår ni att den kan ge en sådan innerlig glädje att det
glöder av värme och viljan att förvandla en önskan till något magiskt.

Denna resa tar mig till oändliga höjder av lycka och befrielse.
Nu börjar det.

Jag landade på denna plats och bestämde mig för att lämna alla måsten
hemma och bara njuta av min lediga tid med mig själv.

Var hade jag nu lagt mina torrvaror så jag kunde blanda till lite soppa .
För jag hade bestämt mig för en fastevecka med soppor och olika drycker
av frukt och bär.
Termosen kom fram likaså varorna , jag vispade soppan och satt mig ner vid
sjön som avspeglade sig mot skogens vackra mönster.

Rofyllheten strömmade in i mina ådror och gav mig en förnimmelse av
ett glädjerus som tog form i djupa suckar.
Kan det vara härligare än detta.

Lade mig ner och blundade , vips så hade jag somnat.
Vaknade av kylan som gjorde att jag frös och darrade, reste mig upp
och kände mig utvilad som aldrig förr.
Nu måste jag sätta ihop tältet och sedan ta ett svalkande dopp i denna sjö
så jag piggnar till.

Medans jag står där med mina tältpinnar i händerna uppenbarar sig ett
djur som får mig att hoppa högt.
-Hjälp , skriker jag och tänker var sjutton kom detta djur ifrån . . .




Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-26 06:08



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Spännande...man undrar vad som ska hända sen...
2016-05-29

    Dan Myrbeck
Ja, sådant behöver nog nutids-
människan!

Vad var det för djur?
2016-05-26

  Ljusletaren
En söt liten kortnovell/ kram
2016-05-26
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP