Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hagen - en öppnad syn

 

 

 

 

rör du

regn

 

vid mina ögon

 

 

trär

du

 

droppar i trådar

 

 

sömmas bården

 

rosenbården med klarhet

 

 

regngräs följer vinden

 

 

rör du

 

regn

vid mina ögon

 

 

ur ådern stiger klangen

driver koppar in i mynt

mynt läggs i den tvinade handen

handen skänker myntet med kopparklang

in i brunnens ögonrymd

ser yta krusas följer djupets svar

fingrar leker liv

folk; kottar vandrar

hagen en öppnad ögonsyn

vildblomster strör andning in i dalen

 

 

där en kvinna vaggar

tröstandevaggar sitt hjärta

 

 

håller dig

samman; bitarna

 

du

glödande

vaknandekol

 

än nu

 

vilar

stilla

 

i vandringen röset lade

 

 

olivträds stammar

följer med sols sejdandestämma

 

 

herden

vallar moln

 

lamm skuttar frihet

 

 

en kvinna

nynnar

 

kom ton kom vind

tag min hand

öppna tonen in i mina ögon

rör vid roten mina stigar fört med

lägg de tolv bladen

in i min livsvarseblivning

rör vid de öppna såren med skogsörter

rörda av järn

smidda i stjärnsmedjor

lyft synen

in i källan

skogsväktare

rör vid

stjälken min

 

 

regnhand

rör mjukt vid mitt trötta hjärta

 

 

 

kampen fäller

väggar ut

 

huden rister

kvider

 

 

kampen

sliter

 

taken ur reglar

regelverk

 

skorstenen en cylinderhatt lyfts

röken skrider klar stillhet

de säger älvor dansar i kargäng

 

 

elden i stenringen

brinner lugn

 

 

oblater smälter

i vinds kupa

 

rör du

regn

 

 

där en kvinna vaggar

tröstandevaggar sitt hjärta

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 351 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-26 11:59



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Stark närvaro och klara bilder. Berättande med både språk och form. Gör det magiska lite mer verkligt.
2016-05-26

  Aisha VIP
..."så rör du regn
där en kvinna vaggar
tröstandevaggar sitt hjärta"
..just de raderna tycker jag särskilt mycket om...
A.
2016-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser