Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag hann diska, duscha, baka bullar, surfa på nätet, ta en röka eller två, gå på toa under dessa tre timmar, för jag är en "superlady" som "kan själv" :)


Hur kan du i sådan speed skrifta dessa rader

 

Miss Stavelserebell
Var får du alla ord ifrån
Hur kan du i sådan speed
skrifta dessa rader
Vilken bok är inne
och högaktuell
Vars bibliotek stjälper ur sig
dessa ordkaskader
Texten skildrar samma kliv
På olika vis, om och om igen,
med ditt riv
Fröken Snäll
Spyr ut sitt gnäll
Kokar soppa på en spik,
ibland av inre panik
Hör mitt skrik
Hallå, hallå hallå - Elit


Fem texter på 3 timmar
plus en inatt
Jävlars vad orden ur dig stimmar
- har du fått fnatt
Två knäckta ägg
blir ingen redig omelett
Där var jag allt finurlig
och man fattar inget - check
Jag målar med mina fingrar,
ett hantverk av klass
Fast ingen förstår sig på
mitt ordbibliotek
Någon har ett sinne av annan stass

Jag diktar ej om all sköns gröna ängar,
eller jo, ibland kan det bli rader av kärlek
och stavelser om drängar
Men att behaga i glansen av poesiverk
Det är inte my kind of tandvärk
Jag diktar spontant från min ugn
Har knappt hunnit jäsa, och degen blev tung
Kanske glömde jag jästen,
eller fick för mycket salt
Här blir det andra bullar,
och vinden den blåser kallt

Blott en amatör i sin baddräkt
Som ventilerar ord i affekt
Faller föga i ögon känd
vi är så många av dessa "okänd"
Jag får rappa i takt
på hip hop ta slakt
Ensam i min våning
kanske blir en hit,
mot min förvåning
kanske rap är min gebit

(den röda tråden fastnade i symaskinen, därav hopp i temat...)

 




Fri vers av Valkyria-Fatale
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-29 17:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
sköna rader
2016-05-30

    ej medlem längre
Hahaha, rapp och rolig! Ett riktigt mästerverk blev detta! :-)
2016-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale