Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


MINA VISOR

Jag vill sjunga mina visor
så gott jag nu förmår,
till toner av ett gammalt handklaver.
Och skulle någon ton
ljuda falskt någon gång,
om tillgift, gott folk, jag ber.

Jag vill sjunga mina visor
i vart enkelt litet tjäll,
till er alla som vill lyssna därpå.
Det blir ingen skönsång
av ädlare slag,
men, gott folk, håll till godo ändå.

Mina visor som jag diktat,
i dur och i moll,
kommer aldrig att berömmelse nå.
Men blir någon enda
till glädje och tröst
är jag tacksam och nöjd ändå.




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-04 15:52



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Denna visan var i alla fall riktigt fin...
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl