Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag åkte med två av mina tio barnbarn till Spanien och Santa Ponsa


Santa Ponsas sång

 

Till Spaniens land invid Santa Ponsas strand,
ställde vi kosan där solen står i brand.

Varmt på land och smekande vind
rörde våra kinder om natten,
med havets sälta och polens vatten.

Ett oförstört smultronställe bland skuggande palmer.

Med glädje i sinnet och nyfikenheten väckt,
utforskade vi smultronen, ett efter ett.

Söta i smaken och godis för lysten gom.
Trevliga människor pratade bort en stund.

Luftkonditionering i lägenheten tack och lov.
Annars skulle vi under mörkrets timmar
inte fått någon blund.

Utflykter till marknad, grottor och gallerier
intog med sin sällsynthet våra minnesbilder.

Tiden gick alldeles för fort,
men smultronen mognar i solens sken
och utvecklas tills vi kommer tillbaka sen.

En nyans mörkare i skinnet
och med nya erfarenheter i sinnet
lämnade vi hetluften och åkte hem.




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 224 gånger
Publicerad 2016-06-07 17:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP