Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänner är en skattefri förmögenhet







Glädjens brunn hade sinat
torrt som i en öken

hängde med huvudet som en slokande blomma

trogna vänner kom med vatten
om och om igen

glädjen återkom

reste på nacken
slog ut i full blom




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2016-06-08 12:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket betydelsefullt med sådana vänner...känns gott...
2016-06-12

  Gunnel Eriksson VIP
Vänner är oerhört värdefulla
(de äkta).
2016-06-10

  i af apa
vilka blomstrande vänskaper!!
2016-06-09

  Rise Little One
Sanna vänner betyder mycket!
2016-06-09

  Ninananonia VIP
Så fint skrivet om vänner ...
2016-06-08

  lila fjäderblomman VIP
Fint skrivet om vänners betydelse.
2016-06-08

  Respons VIP
Bra liknelse!
2016-06-08

    Peter Söderqvist
Fin blommetafor. Jag gillar den.

2016-06-08

  Maria Sundelin VIP
Helt klart är det så det är
Kramar
2016-06-08

    Birgersdotter VIP
Väldigt ömt och fint och så sant..vänner betyder!!!!
2016-06-08

  Eva Helene VIP
Gripande om goda vänners betydelse!
2016-06-08

    Dan Myrbeck
Ja, trogna vänner släcker
vänskapstörsten!
2016-06-08

  ULJO
"Riktiga" vänner är guld värda. Utan dem slokar själens blommor
2016-06-08

  Niliboy
Jag , är av åsikten som växt å slagit rot hos mig. Jo, jag menar att man måste ha något att arbjuda, när det nu finns så mycket som inte är bra! Jag skattar mig lycklig som har min tidning å genom den får jag hur mycket vänner som helst, förutom. Åsså har jag ju mina gamla vänner åckså de får min tidning. Du skall se Marita!
2016-06-08

    ej medlem längre
Vänner är guld värda.
2016-06-08

  louisegirl
Jaa det är trogna vänner de <3
2016-06-08

  Lars Hedlin
Jätte fint :)
2016-06-08

  M.Eta
Fin liknelse om hur livet återvänder!
2016-06-08

  Nannie
fint med goa vänner
2016-06-08

  Anya VIP
Jaa tänk vad vänner kan. Fint att du har sådana vänner och vilken fin liknelse med den slokande blomman.
2016-06-08

  överlevaren VIP
Kraftfullt ordat, bra!
2016-06-08

  Öknens Ros VIP
Träffande liknelse med blomman som slokar, men reser sig när den får vatten. Människan behöver liksom blomman vatten för att leva.
2016-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP