Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När kärlek uppstår


Blyghetens gissel


Hon går ut och in i rummet
Ärenden som inte behövs
Han ser henne varje gång
Bara ögon talar

Han ler mot henne
Och hon tillbaks
Han vill resa sig
och omfamna henne
men blygheten kommer i vägen

Hon ställer frågor utan innebörd
Men han svarar ändå
Han vill höra hennes röst
Och hon vill detsamma

Så bryter hon vallen
Tar hans hand
Kysser honom på kinden
Och säger;
Nu måste jag gå

Men han vill
att hon ska stanna
håller kvar hennes hand,
vill så gärna få beröra
hela hennes ljuvliga kropp
fast han vågar
inte fråga.




Fri vers av Nils-Robert
Läst 371 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-06-09 18:47



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om de första försöken till kontakt, där båda tycks vänta på den andre!
2016-06-15

  Ninananonia VIP
En fin text.. gillas..
2016-06-12

  Alysse VIP
Mjukt och fint
Mycket försiktigt och kärleksfullt
Blyg som en liten viol :-)
2016-06-10

    ej medlem längre
Dikten är väldigt vacker och lätt att ta till sig. känslan är väl beskriven. känns ändå ljus och som att den kan ta en lycklig vändning... :-)
2016-06-09

  överlevaren VIP
Ja ibland är det svårt att komma till skott när blygheten bromsar!
2016-06-09

  Karina"Kia"
Kärleken som kommer och går ut och in i samma rum,båda åtrår varann..men vem vågar ta steget..att hålla någons hand..känna värmen som pulserar och blandar sig ihop...
men hur ska man fråga
hur ska man gå till

för ytspänningen är som en samstämd sträng...men ingen som vågar bryta...
vågar inte fråga...

Livets hetta i stunden och kärleken går...står där kvar med ett brinnande hjärta...hon kommer väl tillbaks...
då lägga in en högre växel,bjuda henne in på något som kan leda till......ge blommor är alltid ett bra förslag...lista ut vad kvinnan gillar..kan det va mörk choklad!
2016-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert