Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lotta är bara en i mängden av kvinnor som mördas i nära relationer


Timglas


hon var aldrig hans att äga

ändå ägde han ut henne

tog henne under sin brutala tyngd

kvävde hennes livskraft

sakta men säkert

mätte han ut hennes dagar

tills tiden var kommen

att släcka hennes liv

 

efteråt

tystnaden den olycksbådande

livet som sakta sipprade ut

krossad och tillintetgjord

skändad och ändad 

låg skalet av henne kvar

 

över henne 

en bödel som påstått sig älska

straffet är outmätbart

öga för öga

tand för tand

borde nu träda in

 

istället kan denne bödel

efter några års "straff"

åter igen ta sig nya byten

älska på sitt kallblodiga vis

som bara handlar om makt

 

alla borde sky denna typen av man

låt honom stämplas som den han är

farlig för den han råkar fatta tycke för

stanna icke

spring för ditt liv

precis som hon försökte göra
precis som hon försökte göra










Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 603 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-09 12:40



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja; tänker vad får vi lära oss i skolan egentligen? Det psykiska är ju minst lika viktigt att ha någon liten hint om.
2016-06-13

    ej medlem längre
Text som berör
2016-06-10

    ej medlem längre
Texten berör. den får mig att rysa. väldigt obehaglig men ett viktigt tema att ta upp!
2016-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP