Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att älska och låta sig älskas

det kunde ha varit jag

för liksom hon

utsatte jag mig

där jag borde varit trygg

hot och slag

någon som krympte

mitt livsrum

någon som mätte ut

tid som borde varit min

gjorde mig till någon annan

 

alltid på min vakt

aldrig slappna av

skratta på rätt sätt

alltid vara rätt

lyssna in

läsa av

älska och låta sig älskas

av den man som ständigt

 och närsomhelst höjer sin hand

inte för att smeka

brutalt han slår

och nej

jag kan inte lämna

var tanken då

går jag slår han bara hårdare

nästa gång

kanske är den sista

 

det kunde ha varit jag

men jag gjorde rätt mot mig

jag dokumenterade

och skrev dagbok

jag anmälde alla hans slag

och trots mer misshandel och hot

fullföljde jag in till rättegången

 

där blev jag utfrågad och hånad

för hur kunde jag anmäla

och sedan gå tillbaka 

 

det kunde ha varit jag

som miste mitt liv

men en dag fick jag nog

av alla hans otaliga slag

jag sa nej, nej och nej igen

jag blev förföljd och hotad

men jag sa nej igen

genom mina nej till honom

fick jag tillbaka mitt liv

 

fråga mig inte hur det gick till

det kunde lika gärna varit mitt ljus

som släckts ut

 




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-06-09 14:08



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja duperande mänskor kan skapa förvirring i våra mest självklara känslor och uppfattningar. Stark och bra skrivet av dig!
2016-06-13

    ej medlem längre
Bra text, bra skrivet.
2016-06-10

  S.A.I. Steve Lando VIP
livstids fängelse, är ej nog för svin som han. Väl förtäljt.
2016-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP