Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu svär jag i kyrkan

Jag har många gånger  funderat över

hur människor kan vara aå uppfyllda

av andras spirit;

av Guds Ande, av Zlatan

eller av andra idrottsidoler

och nöjesprofiler

Just nu pågår begravningen av Mohammed Ali

som har uppnått nästan en gudomlig dyrkan

efter sin död

Människan i sig själv känner sig så liten

så man måste identifiera sig i något

utanför sig själv, och som uppnått kultstatus

av andra

Det är svårt att nå kultstatus hos sig själv,

men det kunde Mohammed Ali, som gick sin egen väg,

liksom också Zlatan

Kanske det är därför de är så beundrade




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-06-10 17:49



Bookmark and Share


  Magica VIP
Tror att man kan ha väldigt olika förebilder?
2016-06-18

  Marita Ohlquist VIP
Intressant det här!
Gudomlig dyrkan och kultstatus är inget som passar mig, däremot har jag goda förebilder av vitt skilda slag.
2016-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP