Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Våra containerfartyg öser tjockoljans giftiga gaser och ballast rensningar i både luft och vatten. tusentals trafikerar haven, med skränande monstruösa maskiner som skrämmer och skadar valar, delfiner, späckhuggare m.m. vars hörsel och sonarsystem slås


DÖDEN GÅR PÅ EXPORT

Karon, Karon väktare av Hades
ej längre stillsamt styr
på floden Styx.
Övergivet
Kerberoshunden gnyr.

Nu med flottans fina kavaj
han djäklas
på de sju haven
som mäklar-haj....
han gräver graven.

Ja, med skepparexamen
visar döden upp sin lekamen!

Döden går nu på export
med containerfartyg
du gasas bort.... i smyg.

Redar´n nu göder döden med tonage
maskineriet dunkar
vet ej hur den har koll
vare sig på dur eller moll
när oljan giftigt blöder.... i sin fromage
penningstinn å driftig
miljön är ju lika viktig
som zero och noll.

" Hej hå, hej hå",
femton gastar
på död mans kista
må det bära
må det brista.

TY
här flaggas bekvämt
om besättningen singlas det slant
från Singapore, eller en Filipinsk
betalas det likadant....
med en brödkant.

Många är dessa tusen
containerfartyg
men billig blir blusen
byxan, kavajen å skon
när oljan mjölkas ur denna kon.

Ja, livet är din insats
som sätter dig på plats
i miljöns.... Kasino Royale
I FINITO TOTALE

Ur skolan
bör vi taga denna Mats
innan scenen är... GRANDE TOTALE.







Gurra




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av gunnnar nylund VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-06-11 12:44



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Snyggt formulerat om fartygens framfart, spiller olja och tappar containrar, verkligen dödlig export.
2016-06-13

  Ljusletaren
Håller med talaren under mig!
Dessutom så är det väl nästa år som ett kärnkraftverk ska slussas på våra vatten för att komma till Ryssland. Protester om det har redan börjat strömma in.
/kram
2016-06-13

  Arne Ugglemosse
Mycket skickligt snidad och stimulerande brandfackla om något som man inte tänker på allt för ofta
2016-06-11
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP