Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En kamp mellan manligt och kvinnligt


Religionskrig

Religioner skapar förtryck
och gör människor till avguds
dyrkare.

Många hårda ord sägs i Jesu
namn eller i hot om Allahs
fördömande, där hedern leder
till dödandet.

Hinduer har skapat kastsystem där
människor rangordnas och nedvärderas.
Budhister har sina gurus som äras.


Upplysta människor som kommit
hit för att lära oss om livet görs
till idoler som dyrkas.

Deras avsikt var att skapa frid och
fred inte hat och förtryck.

När man tittar djupare skärskådas
en nedvärdering av kvinnor som
måste kontrolleras eftersom de
utmanar männens okontrollerade
sexualitet.

Det enda religioner handlar om
är makt o kontroll.

Anden, skapelsen finns i allt liv och
borde äras genom omtanke, omvårdnad
och ödmjukhet. I allt finns två krafter en
maskulin och en feminin och de är lika
mycket värda. När balansen mellan dessa
krafter är återställda skapas frid och fred!

Långt dit som det ser ut idag.........

Det är inte orden som talar sanning
utan handlingen.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-06-14 21:53



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Sant och bra skrivet...


men visst finns det visa människor som vet mycket och kan hjälpa till att förändra världen genom att dela sina tankar…?
2016-06-15

    ej medlem längre
Nog är det så allt, handling säger mera än ord! Som alltid ditt förstoringsglas har skärpa!
2016-06-15

  M:tin
Mycket bra skrivet!!!!!!
2016-06-14
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP