Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halvklart till mulet

 

 

 

 

 

 

det blåser en vind

över ängen

leker med sommarens

vackraste blomster

 

det blåser en vind

lätt mot min kind

 

halvklart till mulet

lite lagom svenskt

 

jag blundar för solen

när den tittar fram

känner doften

av sommar

snart är vi där

året vänder

 

men än är det tid

för drömmar

och lata dagar

 

det blåser en vind

lätt mot min kind

 

sveper bort

alla tunga tankar

där jag går stigen

ner mot

stranden

hör vågorna klucka

stilla

 

sitter sen på bryggan

försöker fånga

lite skymningsljus

 

det blåser en vind

sommarvarm

mot min kind

 

jag kisar mot horisonten

där stjärnor snart ska tändas

 

solen har gått och dränkt sig

i sjön

lämnat några

blodröda strålar kvar

bland

de gråsvarta molnen

 

en dag i juni

 

halvklart till mulet

men ganska skön ändå

 

 

 

 

 

P.G 20160615

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-06-15 00:47



Bookmark and Share


  Liza Björkdotter
Fin.. den dansar fram i sin egen rytm
2016-06-18

  Blåbäret
Det är just lättnaden du får in i texten som fångar sommaren.
Taget som släpps, ljuset som lever, vinden som bara är behaglig...
En enkelhet att bara vara nära årstiden i växlingens skugga. Härligt.
2016-06-15

  Karina"Kia"
Underbart målande och vilken rytm,Phljuv <3

Jag blundar och både känner och samtidigt ser den kvällen under mina ögonlock!

Du kan du!
Denna tar jag med mig och lägger bland mina texter som liknar en sommaräng-sång,den kan man utan tvekan tralla fram i sång.

Gillas skarpt!
2016-06-15

  Inkarasilas
Inte för varmt, inte för kallt, alldeles lagom svenskt och behagligt långsamt, tycker om, ja trivs i din dikt och saktar in
2016-06-15

  Zingo
leendet infann sig - avslappnat stringent! I like.
2016-06-15

  Ljusletaren
Sommarlätta vackra ord som jag gärna hade önskat som en sommarvisa. Mycket vackert ordat/ kram

Ps Kul det där om att solen hade dränkt sig och endast blodröda strålar kvar *ler*
2016-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP