Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath texten tidigare publicerad 2013


Veckoslut

ekstocken kluven på längden
vanilj glassen
överdragen med mörk choklad

vita segel
fyllda av vind
avtecknar sig mot bergskammen

på stranden en ny
trätrottoar

vinden böjer löven

hunden vilar i skuggan

         *

kyrkans sidodörr öppen

sidoskeppets bänkar
fyllda av längtan

gitarren slår ett ackord

”Bli stilla låt tystnaden
föra dig nära.”

hon som tappade
sin silverpeng
och återfann den
hittar man sällan på bild

men den förlorade sonen
kan man hitta på många bilder

”Låt oron få sjunka
som stenar mot botten”

brödet och vinet delas

”Närvaron finns där.
En kraft som vill bära.”

Gitarrackordet
avklingar

vinden leker
med löven
utanför dörren

en del ska vandra
i staden

andra ta tåget hem

 

© Eva Langrath juni 2013




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-06-16 20:55



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj så fint. Får till mig Dalarö i Stockholms skärgård. Du målar så harmoniskt med din ordpensel. Tack för den!
2016-06-17

  Anya VIP
Oj så fint. Får till mig Dalarö i Stockholms skärgård. Du målar så harmoniskt med din ordpensel. Tack för den!
2016-06-17

  KYREUS of Sweden
Stämningsfullt!
2016-06-17

  Sofhia Wirström
fina rader
så vackra

2016-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP