Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2012-04-12 och det var det här med dörrar... knacka på, slå in eller nara? öppna på glänt eller slå upp på vidöppen gavel? välkomna? låsa med sjutillhållarlås?


Dörr

min dörr är gisten
hänger på ett gångjärn
slår lite när det blåser
varmt brun och skrovlig
med nedåtleende handtag
min dörr låter
talar om att den finns
välkomnar fnittergnissligt
stänger till med illskrik
gör som den vill
leker med vinden
tar in solen
smeks av regnet
skrattar åt höstlövens dans
gisten och gammal
erfaren och klok
min dörr är min vän
och beskyddare




Prosa av Clam VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-06-17 08:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Clam
Clam VIP