Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aj, vad jag filat på denna text... aldrig fick jag till det som jag ville... nu får det bli så här i alla fall... SUCK.


När björkar susa

Hör!
Hör hur jordens vindar susa
i bäckar, forsar
de beblandas
och porlande brusa.

Då bockar sig björken
och niger
för när vinden blåser
fram den stiger ...
och bjudes till en dans.

Än med Östan
än med Västan
kanske en Sydlig, som pustar
ser sin chans
när björken den frestar
drar den i bladens
grönklädda frans.

I ett susande, brusande flor
vinden då kastar å snor
av passioner ...
är denna serenaden
virvlande genom bladens elegans.

Ut flödar toner
av vinden och bladens
spelande musik
från första
till sista oktaven
bugar björken ... inför sin publik.





Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-06-18 12:33



Bookmark and Share


  anathema VIP
Fin naturromantik. Välrimmat och gillar hur rimflätningen varierar från strof till strof samt den klassiska tonen.
2016-08-05

  överlevaren VIP
En fröjd att läsa!
2016-06-18

  Arne Ugglemosse
Inte så pjåkigt! ;)
2016-06-18
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP