Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elysiumeldar



Elysium, Endylum -
varsla om ända!
Ljud mitt postludium
att lågsegel tända,
Tantalos, brandta oss -
lasta i härden
mastveden Edenljumm
som timmer på färden.

Ikaros, fria oss -
flamma för flärden,
vingat mot paradis
lämnar vi världen,
Anteros, sannled oss -
låt denna ember
våga vår lågas pris
mot livets december.

Än är jag Adam,
än är du Eva,
än är vi makadam
för vinden att leva,
snart som förenade,
snart är vi härden
att lastas förstenade
med timmer för färden..

















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 477 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-07-02 02:25



Bookmark and Share


  Robin V
Bra! Och riktigt snygg titel!
2016-07-22

  aol
Vilken härlig dikt med sådan känsla och en rytm som blir så berörande,
2016-07-11

  gunnnar nylund VIP
Härligt, en dikt som känns fulländad.
Orden vibrerar på sina känslosträngar,
man vill bara vara en del av denna
upplevelse.
En av de bästa jag läst på länge...
bravo, vetja! Applåderar!
2016-07-03

  RitaBrunner
Så vackert klingar orden med högtravande rim! Jag håller med Senta. Bland de bästa du skrivit! Inte för lång - inte för kort, mer avskalat än dina andra fina texter. Väldigt Karin Boye som är min favorit bland gamla skalder.
Denna sparas!
2016-07-03

    ej medlem längre
Väldigt bra skrivit med en fantastisk rytm annorlunda på något sätt.
Mvh annokas
2016-07-03

    ej medlem längre
Som tecken, som föraningar om färden som ej har någon återvändo...med influenser från mytologins värld. Bland de bästa du skrivit! Gillar hur fint du väljer orden!
2016-07-02
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP