Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KvaRnsteN

 

 

 

 

Jag bär mina bördor

som sig bör

på axlarna

 

en kvarnsten

runt halsen

 

kanske ett par hundra

kilos vikt

det ger böjd rygg

och huvudvärk

 

en helt vanlig grej

för en man som mej

 

det är den där

klumpen i magen

också

som jag inte

klarar att skriva om

 

eller

stressen jag känner

 

känslan av

att jag inte hinner leva

eller njuta av livet

 

att varje sekund

är uppbokad

 

en vanlig dag

kämpar jag mot

minuterna

 

För säkerhets skull

bär jag också

andras bördor

 

jag vet egentligen

inte varför

 

men deras skuld är

väl också min skuld

 

en extra kvarnsten

förvisso

men

bara lasta på

 

en helt vanlig dag

tänker jag sextiofemtusen tankar

sextiofyratusenniohundra

är exakt samma som igår

 

fan, vilket slöseri

 

jag försöker stänga av

men då blir det bara fler

av samma slag

 

en helt vanlig dag

 

jag tänker nog

en hel del

på döden

men klarar inte

att skriva om det

 

om den stora rädslan

 

 

 

 

Jag tänker sedan

att jag ska tänka på

livet

 

på det vackra

 

på de fina dagarna

 

att så länge

det finns liv

finns det hopp

 

 

 

 

P.G 20160623




Fri vers (Modernistisk dikt) av Peter G VIP
Läst 473 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-23 00:24



Bookmark and Share


    snöö
Så igenkännande, de tunga tankarna har så lätt att ta över, när det viktigast är precis det som du beskriver i de sista raderna. Orden berör, och slutet ger den hoppfulla insikten som vi behöver se.
2016-07-02

  Blåbäret
Svårt och tungt kan det vara...och mycket av vikten tar man på sig själv.
Men medvetenheten kan bryta mönstret och skillnaden kan bryta sig in med modet att lägga av det som tynger. En bit i taget...
2016-06-28

  Karina"Kia"
Här inne drog man på sig en gammal dykardräkt från 1968..jag känner igen ..det va blytunga skor..En dykarklocka till huva..med mask av bomull innanför...de blytunga kängorna kändes som jag klev in och trädde på mig...så djupa tunga steg...Går tungt och i Slow motion...bördan känns ända ner i skorna..

Men..som sagt de sista 8 radrna..lyfter dikten upp mer till ytan..nu känner jag luften,syret in i ådror hjärnan vaknar upp...genom det djupa kunna se det ljusa vackra..att i en tung dykardräckt kunna ta sig upp med blyskorna med sig och ändå se ...livet
Det finns hopp!

Phu! nu andas jag..jag höll andan..länge i diktens djupaste rader...tungt och bördan kändes..

Så starkt förmedlat ..otrolig stark dikt!
2016-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP