Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kampen mellan ljus och mörker

Rädslan utövar makt och kontroll
Manipulation är dess vapen

Kärleken är omvårdande och omtänksam.
Ger tillit och trygghet

Kriget står mellan dessa inom dig och mig
och mellan
nationer och organisationer.

Varje levande varelse behöver energi för
sin överlevnad. Använd energi skapar avfall
som ska återanvändas i ett naturligt kretslopp.

Så länge energin är bunden gör den ingen skada
men när den frigörs finns alltid en risk att den
skadar helheten.

Energin kan användas i arbete fysiskt mentalt
och känslomässigt för tjänande och hjälpande
eller om rädslan är stor kommer svaret att bli
hot, våld och förstörelse.

Medvetenhet eller omedvetenhet det är frågan?
Historien upprepar sig hos var och en av oss men
också i ett större sammanhang mellan kulturer och
nationer.

Hur blir du vän med rädslan och låter kärleken
visa vägen?

Erkänn rädslan så visar hjärtat/kärleken sanningen.

Vi kan inte äga och bemästra någon/något men vi kan
vårda och vara rädd om det lilla i det stora.












Övriga genrer av WyS VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-06-26 20:08



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är den eviga kampen...fint avslut på texten...
2016-07-16

    ej medlem längre
Ja, så sant som det är sagt vännen!
2016-06-26
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP